top

Klimaatneutraal Gegarandeerd Product

Wij realiseren elk jaar een reductie in onze CO2-uitstoot. Zo zijn onze inkten op plantaardige basis, werken wij met chemievrije drukvormen en hebben we led-verlichting geplaatst. Toch is het onvermijdelijk dat bij de productie CO2 vrijkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van energie, materialen en transport. Dit effect reduceren wij door onze CO2-uitstoot te compenseren.
Om er zeker van te zijn dat we alle CO2-uitstoot tijdens de productie van je print- en drukwerk meenemen in de berekening, heeft Climate Neutral Group ons gecontroleerd en mogen wij het label ‘Klimaatneutraal Gegarandeerd Product’ op ons print- en drukwerk gebruiken.

ISO 14064: berekenen van onze CO2-voetafdruk

SMG is in het bezit van het ISO 14064 certificaat dat aangeeft dat wij exact inzicht hebben in onze CO2-voetafdruk voor zowel organisatie als productieproces. Dit certificaat is de basis om je opdrachten klimaatneutraal door ons te laten uitvoeren. Wij weten namelijk zeker dat alle CO2-uitstoot correct is meegenomen in de berekening. Het vrijgekomen restant CO2-uitstoot kunnen wij vervolgens reduceren via een duurzaam energieproject. In ons geval het ‘Paradigm-Project’Paradigm Project

SMG compenseert het restant CO2-uitstoot via het Paradigm-project.

Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor het Paradigm-project cvan Climate Neutral Group om ons drukwerk klimaatneutraal te maken. Het project voldoet aan de wereldwijde hoogste standaard voor CO2-compensatie: de Gold Standard.

Via het Paradigm-project worden houtovens ontwikkeld en gedistribueerd in Kenia. Koken op deze speciale ovens vervangt het traditionele koken op open vuur. De oven gebruikt veel minder brandstof en heeft nauwelijks tot geen rookontwikkeling. Dit heeft direct een positief effect op mens en milieu! Met deze houtovens wordt een aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot gerealiseerd en tegelijkertijd ontbossing voorkomen.

Kijk voor meer informatie op: www.climateneutralgroup.com
seperator
seperator